Robo Masters

Robotică

Pentru copii între 11 și 14 ani

Robo Masters: lumea roboticii, explicată pentru pre-adolescenți

La sfârșitul cursului cursanții vor putea răspunde la următoarele întrebări:
  • Cum ai creat un joc în Scratch și ce ai învățat despre programare făcând asta?
  • Ce ai învățat despre programarea unui robot când ai construit primul tău robot?
  • Cum a fost să înveți Python și ce ai programat cu el?
  • Ce fel de sarcină ai ales pentru robotul tău final și cum l-ai programat?

 

Structura cursului Robo Masters

 

Luna 1

Copiii vor învăța să programeze în Scratch, creând un joc de la zero. În acest proces, vor descoperi concepte esențiale precum variabile, instrucțiuni condiționale ("if" statements) și bucle, care sunt bazele construirii unui program funcțional și interactiv.

 

Luna 2

Copiii își vor construi primul robot, aplicând cunoștințele dobândite în Scratch pentru a înțelege capacitățile și limitele unui robot. Această experiență practică le va stârni curiozitatea pentru a învăța mai mult.

 

Luna 3

Copiii vor asambla un al doilea robot folosind instrucțiunile furnizate și vor începe pentru prima dată să învețe limbajul de programare Python. Acest pas important le va extinde abilitățile de programare.

 

Luna 4

Copiii vor construi un al treilea robot folosind instrucțiunile date și vor aprofunda înțelegerea programării în Python, concentrându-se pe variabile și instrucțiunile condiționale ("if" statements).

 

Luna 5

Copiii vor asambla un al patrulea robot, urmând instrucțiunile, și vor explora în detaliu utilizarea buclelor în limbajul de programare Python. Această experiență le va aprofunda înțelegerea structurilor repetitive și eficiența codului în proiectele de robotică.

 

Luna 6

În ultima lună a cursului nostru de robotică, copiii vor construi independent un al cincilea și final robot, fără a urma instrucțiuni prestabilite. Fiecare copil va fi încurajat să conceapă o sarcină unică pentru robotul său, pe care o va programa în Python, demonstrând astfel o înțelegere solidă a primului lor limbaj de programare.

Organizare
Durată: 6 luni
Număr lecții: 48
Vârsta copiilor: 11-14 ani
Limbi disponibile: română, engleză