Robo Starters

Robotică

Pentru copii între 7 și 10 ani

Robo Starters: lumea roboticii, explicată pentru copii

La sfârșitul cursului copiii vor putea răspunde la următoarele întrebări:

  • Ce ai învățat să faci în Scratch și ce fel de joc ai creat?
  • Cum ai făcut să meargă robotul tău de Lego cu ce ai învățat în Scratch?
  • Ce sunt variabilele și instrucțiunile condiționale 'if' în programarea robotului tău?
  • La ce folosesc buclele când programezi robotul și cum le-ai folosit tu?

 

Structura cursului Robo Starters

 

Luna 1

Copiii vor învăța bazele programării în Scratch, creând un joc de la zero.

 

Luna 2

Copiii își vor construi primul robot, aplicând cunoștințele de bază dobândite în Scratch pentru a programa roboți din Lego. Această experiență îi va ajuta să înțeleagă cum principiile învățate se transferă în lumea tangibilă a roboticii.

 

Luna 3

Copiii vor asambla un al doilea robot folosind instructiunile oferite de profesor, explorând în detaliu utilizarea variabilelor din programare. Această etapă va aprofunda înțelegerea lor despre logica aplicată în robotică.

 

Luna 4

Copiii vor asambla un al treilea robot, folosind instructiunile oferite de profesor, și vor explora în detaliu utilizarea instrucțiunilor condiționale ("if statements") în cadrul programării complexe. Această etapă consolidează abilitățile lor de gândire critică și logică în robotică.

 

Luna 5

Copiii vor asambla un al patrulea robot folosind instrucțiuni și vor învăța în profunzime despre cum buclele sunt utilizate în programare. Acest proces le va dezvolta abilitățile de a optimiza și automatiza sarcini în robotică.

 

Luna 6

În ultima lună a cursului nostru de robotică, copiii vor construi un al cincilea robot fără instrucțiuni, fiind încurajați să gândească independent și să conceapă o sarcină specifică pe care robotul lor o va executa. Aceasta etapă stimulează creativitatea și gândirea inovativă.

Organizare
Durată: 6 luni
Număr lecții: 48
Vârsta copiilor: 7-10 ani
Limbi disponibile: română, engleză